ads ads
ورود کاربران

نام کاربری :

رمز عبور :

مرا به خاطر بسپار
فایل های مرتبط
کاربران آنلاین

وضعيت آنلاين ها :
ميهمان :
    15 نفر
اعضا :
    0 نفر
مجموع :
    15 نفر
آمار بازديد :
بازدید های امروز :
    1422
تعداد کل بازدید ها :
    24907209
گزارشات سایت

فايل هاي رايگان:
    105 فايل
فایل های غیر رایگان :
    4,490 فايل
فایل های ويژه:
    220 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    2,244 كاربر
بررسی روشهای مختلف آبیاری
screenshot
دسته بندي : پروژه و مقاله,فنی مهندسی,کشاورزی
حجم فایل : 2.14 مگابايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 87 صفحه
تعداد بازدید : 755 مرتبه


قیمت: 6,700 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
امتیاز : 2

فروشنده ی فایل

sibsib
سایر فایل ها
توضیحات :
این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت میباشد
 
موضوع مقاله: بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج
 
 
فهرست مطالب
 
عنوان
 
صفحه
 
مقدمه
 
1
 
فصل اول –كليات
 
3
 
1-1- سطح زير كشت و ميزان توليد در دنيا و ايران
 
4
 
1-2- سابقه كشت برنج در ايران
 
6
 
1-3- گياه‎شناسي برنج
 
6
 
1-3-1- نوع ژاپونيكا
 
7
 
1-3-2- نوع اينديكا
 
7
 
1-3-3- نوع جاوائيكا
 
7
 
1-4- سيستم‎هاي كشت برنج
 
7
 
1-5- فيزيولوژي و مراحل رشد برنج
 
10
 
1-6- فنولوژي و مراحل رشد برنج
 
11
 
1-6-1- مرحلة رويشي
 
11
 
1-6-2- مرحلة‌ زايشي
 
12
 
1-6-3- مرحلة رسيدگي
 
13
 
1-7- آب در گياه
 
14
 
1-8- آبياري در برنج
 
15
 
عنوان
 
صفحه
 
1-8-1- روش آبياري غرقاب دائم
 
15
 
1-8-2- روش آبياري متناوب
 
16
 
1-8-3- آبياري برنج براساس مراحل مختلف رشد
 
17
 
1-9- اثر كمبود آب
 
19
 
فصل دوم –بررسي منابع
 
24
 
2-1- عملكرد
 
25
 
2-2- اجزاي عملكرد
 
29
 
2-3- عملكرد بيولوژيكي
 
34
 
2-4- راندمان مصرف آب
 
34
 
2-5- شاخص برداشت
 
37
 
2-6- فتوسنتز
 
37
 
2-7- ماده خشك
 
40
 
2-8- سرعت رشد محصول و سرعت رشد نسبي
 
41
 
 2-9- فواصل آبياري و مقدار آب مصرفي
 
43
 
2-10- مقاومت به خشكي
 
46
 
2-11- كيفيت و پروتئين دانه
 
48
 
2-12- شاخص سطح برگ
 
49
 
- منابع
 
51
 
 
مقدمه:
 
برنج به عنوان غذاي اصلي حدود نيمي از جمعيت جهان به شمار مي‎آيد و به همين دليل اين محصول يكي از مهمترين منابع اصلي تأمين كننده نياز غذايي جهان است (56،71). طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در كشورهاي مختلف بين 2/4 تا 1/102 كيلوگرم متغير است و معمولاً كشورهاي عمده توليد كننده برنج مصرف كنندگان عمده نيز هستند و تا حدي بين توليد و مصرف آنها موازنه وجود دارد. ولي در كشور ما متأسفانه اين توازن برقرار نيست و ايران به عنوان يازدهمين كشور توليد كننده برنج، سومين وارد كننده در جهان است (11). برنج در كشور ما بعد از گندم دومين كالاي مصرفي از نظر مقدار و تنها غله‎اي است كه منحصراً براي تغذيه انسان كشت مي‎شود و در حدود نصف جيره غذائي 1/6 ميليارد نفري از جمعيت دنيا را تشكيل مي‎دهد (11) و در بخش عظيمي از قارة آسيا تأمين كننده بيش از 80% كالري و 75% پروتئين مصرفي مردم است. در كشور ما نيز به طور متوسط، روزانه 14% نياز به انرژي از طريق برنج تأمين مي‎شود (11). اين گياه در بين گياهان عمده زراعي داراي خصوصيات منحصر به فردي از نظر مصرفآب است (رشد در شرايط غرقابي، غيرغرقابي و ديم). آب اولين و اساسي‎ترين عامل محدود كننده توليدمحصولات كشاورزي است. كمبود آب كه به بحران قرن حاضر موسوم شده است باعث گرديد دانشمندان و محققان تلاش‎هاي وسيعي را در جهت يافتن راه حل‎هاي مناسب براي افزايش توان توليد واحد آب مصرفي آغاز نمايند.
 
با توجه به محدوديت منابع آبي در كشورمان، افزايش جمعيت، نياز روزان كشور به امنيت غذايي و پايين بودن راندمان آبياري در مزارع، ضروري است كه برنامه‎ريزي دقيقي براي استفاده بهينه از منابع موجود صورت گيرد. در اين راستا هرگونه تلاش در بخش كشاورزي به عنوان بزرگترين مصرف كننده آب و بخصوص برنج به عنوان پرمصرف‎ترين گياه و رايج‎ترين كشت در شمال كشور كه 80 تا 85% سطح زير كشت برنج كشور را تشكيل مي‎دهد قابل توجه و تقدير است.
 
منابع
 
1. اخوت، محمد. ‌دانش، ‌وكيلي. 1376. كاشت، داشت و برداشت برنج. انتشارات فارابي. صفحه 212.
 
2. اصفهاني. مسعود. 1377. مقدمه‎اي بر فيزيولوژي و اكولوژي برنج. انتشارات دانشگاه گيلان.
 
3. بي‎نام. 1377. غلات در آئينه آمار (76-67). انتشارات معاونت برنامه‎ريزي و بودجه آداره كل آمار و اطلاعات وزارت كشاورزي. چاپ اول.
 
4. پورصالح، مسعود. 1373. غلات. انتشارات صفار. 174 صفحه.
 
5. توكلي،‌حسين. مهدي، كريمي. سيد فرهاد، موسي. 1368. اثر رژيمهاي مختلف آبياري بر رشد رويشي و زايشي ذرت. مجله علوم كشاورزي ايران. شماره‎هاي 3 و 4.
 
6. جاراللهي، رقيه. مرضيه، مهدويان. واكنش عملكرد محصول نسبت به آب. سري نشريات آبياري و زه‎كشي. نشريه شماره 33.
 
7. خدابنده، ناصر. 1368. غلات. انتشارت مركز نشر سپهر. 506 صفحه.
 
8. خدام باشي. محمود. مهدي، كريم. محمدرضا، خواجه‎پور. 1369. اثر رژيمهاي مختلف آبياري بر روند رشد سويا. مجله علوم كشاورزي ايران. جلد 21. شماره‎هاي 1 و 2.
 
9. خرمي وفا، محمود. 1378. بررسي اثرات تنش كم آبي بر برخي ويژگيهاي فيزيولوژيك و مرفولوژيك، عملكرد و اجزاي عملكرد گندم. پايان‎نامه كارشناسي ارشد. دانشگاه گيلان.
 
10. دوازده امامي، سعيد. حسينعلي، عابدي. 1375. مرفولوژي برنج. سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي. مركز تحقيقات كشاورزي اصفهان.
 
11- راهب، جعفرقلي. 1380. برنج و امنيت غذايي. زيتون. ماهنامة علمي –تخصصي كشاورزي. انتشارات اداره كل روابط عمومي. شماره 50.
 
12. رضايي، مجتبي. مجيد، نحوي. 1381. اثر دور آبياري بر مقدار مصرف آب و عملكرد برنج (رقم هاشمي) در گيلان. (منتشر نشده است)
 
13. رضوي‎پور، تيمور. 1373. بررسي كاهش درصد رطوبت خاك در مراحل مختلف رشد. برنج رقم بينام. موسسه تحقيقات برنج كشور.
 
14. سرمدينا، غلامحسين. عوض، كوچكي. 1372. فيزيولوژي گياهان زراعي. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد. 467 صفحه.
 
15. سرمدينا، غلامحسين. عوض، كوچكي. 1376. جنبه‎هاي فيزيولوژيكي زراعت ديم. انتشارت جهاد دانشگاهي مشهد. 424 صفحه.
 
16. سيات، حميد. 1351. بررسيهاي خاك و آب در زراعت برنج در ايران. نشريه شماره 256. مؤسسه خاكشناسي و حاصلخيزي خاك.
 
17. سياوش مقدم، سينا. 1377. بررسي اثرات مراحل مختلف رسيدگي و كاهش رطوبت بر قدرت بذر برنج. پايان‎نامه كارشناسي ارشد. دانشگاه آزاد اسلامي واحد ارسنجان.
 
18. شاكري، منصور. 1381. خشكسالي حادثه‎اي مترقبه. زيتون. ماهنامة علمي –تخصصي كشاورزي. شماره 152.
 
19. عليزاده، امين. عوض، كوچكي. 1368. كشاورزي و آب و هوا. انتشارات جاويد. مشهد. 462 صفحه.
 
20. فرداد. حسين. عظيم. شيردلي. 1374. اثر دور آبياري بر عملكرد محصول دانه جو و رشد آن. مجله علوم كشاورزي ايران. جلد 26 شماره 1.
 
21. فرشي،‌ علي اصغر. محمدرضا، شريعتي. رقيه، جاراللهي. محمدرضا، قائمي. مهدي، شهابي‎فر. مير مسعود، تولائي. 1376. برآورد آب مورد نياز گياهان عمده زراعي و باغي كشور. جلد اول. گياهان زراعي. انتشارات نشر آموزش كشاورزي. 900 صفحه.
 
22. قائمي، محمدرضا. 1368. نتايج بررسي تأثير رژيم آبياري بر عملكرد محصول برنج (رقم بينام). موسسة خاكشناسي و حاصلخيزي خاك.
 
23- كافي، محمد. عبدالمجيد، مهدوي دامغاني. 1379. مكانيسم‎هاي مقاومت گياهان به تنش‎هاي محيطي، انتشارات دانشگاه فردوسي مشهد. 467 صفحه.
 
24- كرمي،‌ فرهاد. 1377. واكنش‎هاي فيزيولوژيكي گياهان به تنش‎هاي رطوبتي. ماهنامه زيتون. شماره 138.
 
25- كريمي، مهدي. 1378. جزوه فيزيولوژي گياهان زراعي تكميلي.
 
26- كريمي،‌ هادي. 1367. گياهان زراعي. انتشارات دانشگاه تهران. 714 صفحه.
 
27- كوچكي، عوض. افشين،‌ سلطاني. مهدي،‌ عزيزي. 1376. اكوفيزيولوژي گياهي. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد. 271 صفحه.
 
28- كوچكي، عوض. محمد حسن، راشد محصل. مهدي،‌ نصيري. رضا، صدرآبادي. 1374. مباني فيزيولوژي رشد و نمو گياهان زراعي. انتشارات آستان قدس رضوي. 404 صفحه.
 
29- كوچكي،‌ عوض. محمد، بنايان اول. 1373. فيزيولوژي عملكرد گياهان زراعي. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد. 380 صفحه.
 
30- كوچكي،‌ عوض. محمد، حسيني. 1374. بوم‎شناسي كشاورزي. انتشارات دانشگاه فردوسي مشهد. 366 صفحه.
 
31. كوچكي، عوض. محمد،‌ حسيني. مهدي، نصيري محلاتي. 1372. رابطة آب و خاك در گياهان زراعي. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد. 506 صفحه.
 
32. مؤدب شبستري، محمد. مسعود، ‌مجتهدي. 1369. فيزيولوژي گياهان زراعي. مركز نشر دانشگاهي. 432 صفحه.
 
33- مرادي، فواد. 1376. بررسي فيزيولوژي تنش گرما در 6 رقم برنج در شرايط اهواز. پايان‎نامه كارشناسي ارشد. دانشگاه شهيد چمران اهواز.
 
34- مظاهري، داريوش. مجيد، آقاعليخاني. 1377. بوم‎شناسي گياهان گرمسيري. انتشارات دانشگاه تهران. 506 صفحه.
 
35. نحوي،‌ مجيد. 1379. تعيين مناسب‎ترين فاصلة‌ دور آبياري براساس آناليز شاخصهاي رشد و عملكرد برنج (رقم خزر). پايان‎نامه كارشناسي ارشد. دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج.
 
36. نورمحمدي، قربان. سيد عطااله، سيادت. علي، كاشاني. 1380. زراعت (جلد اول، غلات). انتشارات دانشگاه شهيد چمران اهواز. 640 صفحه.
 
37. هاشمي دزفولي، ابوالحسن. عوض، كوچكي. محمد، بنايان اول. 1375. افزايش عملكرد گياهان زراعي. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد. 387 صفحه.
 
38- يزداني، محمدرضا. 1378. آبياري برنج براساس مراحل مختلف رشد. از سري مجموعه ترويجي مؤسسه تحقيقات برنج كشور.
39.Doorenbos , G.Kassam , A.H. Yield response to water . F.A.O Irrigation and Drainage . Pager . No. 33 , rome . 1979 .
40.Duvick, D. K. 1984. Genetic diversity in major farm crops on the farm and in reserve . Econ. Bot. 38: 161-178.
41.Ekanayake , I. J. Steponkus , P. L. and Dedatta , S. K. 1989. Spikelet sterilty and flowering respons of rice to water stress at anthesis . Ann. Bot 63: 257-267.
42.Fukai , S. Pantuwan, G.Jongdee , B. Cooper , M. 1999. Screening for drought resistance in rainfed lowland rice . Field crops research. 64: 61-74.
 
43.Garrity , D.P. Sullivan, C. Y. and watts, D.G. 1983. Moisture , deficits and grain sorghum performance drought stress conditioning. Agron. J. 75: 997-1004 .
44.Garrity, D.P. O'Toole, J.C. 1995. Selection for reproductive stage drought avoidance in rice using infrared thrmometry . Agron . J. 87, 773-779.
45.Goel, A. C. and Verma, K. S. 1988. Effect of different water regimes on transplanted rice . Agricultural-science-Digest karnal. 8: 2, 74-46.
46.Frist, D. H. 1989. Int. Rice Res. Inst. Los Banos, Philipines. P:377.
47.Huke, R. Geography and climate of rice, in climate and rice. IRRI, Los Banos, Philippines. 1976. Pp:31-0
48.Hwang, C.J. Kim, K. T. O.H.N.K. and Jeong, J.U. 1989. The effect of drought at the reproductive stage on the degeneration , Sterility, ripening and nutrient uptake of rice.. 31:1 , 36-42
 

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.